QUAN ACABI LA NIT

 

TOT COMENÇA AMB…
Les línies d’investigació de la nostra nova obra es centren en dos conceptes estretament lligats entre si: la llibertat i la mort. Defugint el drama, les histories en les quals volem endinsar-nos tracten aquests dos grans temes, en un viatge del quotidià a l’extraordinari. Cap personatge està a punt de morir, però tots moriran algun dia. I tots desitgen ser lliures. Però, què significa ser lliure? Llibertat per a què? Vivim en una societat lliure on tots podem triar viure com desitgem… O no? Marxem de viatge,  anem de compres, fem l’amor, acumulem coneixements, objectes, èxits, creiem en projectes, persones, ideals. I a tots ens assalta en algun moment la mateixa pregunta: què fer per aprofitar l’única vida que tenim, i fer que valgui la pena?

 

SINÒPSI
Un home recorre l’Antàrtida en travessia solitària, arrossegant el seu trineu. Tres joves d’after comparteixen les seves idees i somnis, incapaços de tornar a casa. Una noia espera a l’aeroport el vol que li canviarà la vida. Tres històries desvinculades entre si però lligades per la mateixa pregunta: davant de la certesa de que no som immortals, a què destinar la nostra vida? Aconseguir una gran fita memorable? Rendir-se al plaer i la diversió? Seguir el camí dels nostres somnis anhelats però mai realitzats? En definitiva, com fer que la vida valgui la pena?

 

ARGUMENT
Un home recorre el Pol Sud en travessia solitària, per commemorar que fa 100 anys, un altre home com ell, va dur a terme aquesta travessia…i va morir. Un home amb la vida resolta, família i fills, abandona les comoditats de la seva vida per recórrer els gairebé 2000Km de neu que separen una punta de l’altra d’aquesta terra inhòspita. A punt d’acabar el repte, sent que se li esgoten les forces. Fins a quin punt estarà disposat a arriscar la seva vida per a no fracassar?

Tres joves tornen d’after i es tanquen a la casa d’un d’ells disposats a deixar-se anar pels càlids i sinuosos passadissos del plaer. Encara tenen ganes de gresca, encara queden drogues, encara tenen hores, encara els hi queden somnis… Però com posar fi a una nit així quan la promesa d’un nou dia comença a ser  insuficient per seguir somiant?

Una noia espera a una sala d’aeroport per iniciar el viatge de la seva vida. Marxar i començar de zero allà on sempre ha desitjat anar. Finalment ha estat fàcil organitzar-ho. Però ara que el seu somni està tan a prop la por i els dubtes s’apoderen d’ella i la fan qüestionar-se què és realment allò que desitja per a la seva vida.

Tres històries sobre persones a la recerca de la seva pròpia vida.

 

FITXA ARTÍSTICA

Idea original: Col·lectiu La Santa

Dramatúrgia: Laura Mihon

Direcció: Àurea Márquez

Intèrprets: Adrià Olay, Arántzazu Ruiz i Jordi Sanosa

Producció: Cristina Ferrer (Tot Produccions) i Col·lectiu La Santa

Escenografia: Nuria Molinos

Vestuari: Maria Combalia

Fotografia i vídeo: Cristóbal Arjona i Daniel Ruiz

Comunicació: Cristina Ferrer (Tot Produccions) i Teatre Tantarantana.

Colaboradors: Nau Ivanow (residència tècnica).