Arántzazu Ruiz

arantzazuruizActriu catalana que inicia la seva formació a l’Aula de Teatre de la UAB i, un cop finalitzats els estudis universitaris, decideix graduar-se en Art Dramàtic al Col•legi de Teatre de Barcelona. Sempre en continua recerca realitza cursos de Cos i Veu (Pere Sais), Técnica Stanislavsky (Teatro Rojo, Minsk), Coaching (Jordi Godall) i a l’actualitat participa al programa de formació en Tècnica Meisner, impartit per Javier Galitó-Cava. Interessada en el món de la música, ha rebut classes de cant i forma part del grup de versions Carlettes, des del 2009.

Membre fundador de la companyia deLirio Teatre, participa als muntatges 4:48 psicosi presentat al Teatre Aurora (2009) i RATES (Abans que la lluna caigui) a la Sala Beckett (2010-11). Posteriorment funda Col•lectiu La Santa on escriu i protagonitza l’espectacle La Infanta Terrible y su séquito real i amb qui prepara el següent projecte teatral Historia de mi huida (pendent d’estrena al 2015).


També ha treballat amb altres companyies del territori: Peribañez y el Comendador de Ocaña de Alea Teatre (gira estatal); Adelante i Perfil (peça curta) de Cia. Frotalámparas i Por un trocito de amor i Motel amb la Cia. Algo que contar.
A televisió destaca la seva participació a les 3 darreres temporades de VentDelpla, com a Olga. Al cinema acaba de finalitzar el rodatge del llargmetratge: El alma de Sant Pere, produït per la productora finlandesa Vegetarian Films i Vivir y otras ficciones dirigit pel director Jo Sol, ambdós estrenes previstes al 2015.

www.arantzazuruiz.com