Una casa a l’Est. A punt de ser estrenada.

druiz_ucal_poster_bajaUna casa a l’Est es representarà al Teatre Tantarantana del 6 al 29 de Gener de 2017

I tu, obriries la carpeta que conté els secrets de la teva vida?

Després de la caiguda del comunisme, en un país d’Europa de l’Est, un arxiver custòdia milers de dossiers personals de l’època de la dictadura. 12 quilòmetres de passadissos plens d’històries i secrets, proporcionats per delators que van col·laborar voluntàriament amb el règim. Dos germans arriben a la capital per submergir-se en el passat de la seva família i en el d’un país que en el fons desconeixen. Un viatge de tornada als orígens; una reflexió sobre la identitat, la memòria i la recerca de la veritat. La Història vista com la suma de les petites històries personals.

Monica i Florentin, fills d’emigrats d’aquest país, criats a Occident, tornen a allà per buidar la casa que els seus pares han decidit posar a la venda. Aquest viatge desperta en Monica el desig d’investigar el passat de la seva família, del qual gairebé no s’ha parlat a casa, i que la dictadura ha omplert de silencis i tabús. Escenes del passat i present de la família se succeeixen a la casa, i s’entrecreuen amb breus històries que l’arxiver desenterra d’entre els milers de dossiers. L’obra està inspirada en la dictadura de Romania, país d’origen de l’autora, i en les històries reals i testimonis de la seva pròpia família, així com en la seva experiència com a persona d’origen romanès que s’ha criat a España.

‘Una casa a l’est’, del Col·lectiu La Santa, és el primer espectacle de EL CICLÓ 2017, III Cicle de Companyies Independents en Residència del Teatre Tantarantana. El CICLÓ neix amb la voluntat de donar suport als col·lectius teatrals que treballen de forma independent i autogestionada i de crear un espai de diàleg entre les diferents companyies, les companyies i la sala, i el teatre i el seu públic.

Compra la teva entrada aquí!

 

Quan acabi la nit, nova obra de Col·lectiu La Santa

DSC_9988pequeñaQuan acabi la nit estarà al Tantarantana del 31 d’agost al 25 de setembre

Què faràs amb la teva preciosa, única, salvatge vida?

Es tracta del nostre tercer espectacle i la proposta que tanca El Cicló 2016. Suposa, a més, el salt a la direcció de l’actriu Àurea Màrquez, després de vint-i-sis anys d’experiència com a actriu a sobre dels escenaris. La dramatúrgia és obra de Laura Mihon, i comptarà amb l’actuació de l’Adrià Olay, l’Arántzazu Ruiz i el Jordi Sanosa.

Un home recorre l’Antàrtida en travessia solitària, arrossegant el seu trineu. Tres joves d’after comparteixen les seves idees i somnis, incapaços de tornar a casa. Una noia espera a l’aeroport el vol que li canviarà la vida. Tres històries desvinculades entre si però lligades per la mateixa pregunta: davant de la certesa de que no som immortals, a què destinar la nostra vida? Aconseguir una gran fita memorable? Rendir-se al plaer i la diversió? Seguir el camí dels nostres somnis anhelats però mai realitzats? En definitiva, com fer que la vida valgui la pena?

Venda d’entrades aquí!

Estrenem Historia de mi huida a l’Àtic22

Historia de mi huida, escrita i dirigida per l’Adrià Olay estarà a l’Àtic22 del 26 de maig al 12 de juny

13248597_905334382945976_8112343856029554172_oEl 26 de juny el Col·lectiu La Santa estrenem a l’Àtic22 el nostre segon espectacle, Historia de mi huida. Escrita i dirigida per l’Adrià Olay, compta amb l’actuació de l’Arànzazu Ruiz i la Simona Quartucci.

Dues actrius a escena es preparen per a la representació: una farà de Mare i l’altre de Filla. La Mare fa sis setmanes que va marxar sense donar cap explicació. La Filla s’ha tancat a casa i fa guàrdia al menjador. Una nit, la Mare torna a trucar a la porta. L’espectacle ens submergeix en l’univers de dues dones que inevitablement s’estimen i es causen dolor. Un dolor que neix dels actes i decisions que preferim enterrar, però que no desapareixen. Un cant al coratge dels qui volen viure la millor de les vides possibles. Història de mi huida parla de la família, la por i l’acte d’amor que cal fer per atrevir-nos a mirar els nostres propis secrets.
A través de la tècnica de constel·lacions creatives (una adaptació de la eina de les constel·lacions familiars)
Col·lectiu La Santa ens endinsa en el ritual de descoberta d’una història, petita i íntima, que ens parla del que s’amaga a les famílies.

 

.

 

El Col·lectiu la Santa a El Ciclò del Tantarantana

Logo_png_cicloEstem molt contents d’anunciar-vos que enguany formem part de El Ciclò, el cicle de companyies independents del Teatre Tantarantana.

El Cicló és el primer cicle de companyies independents de Barcelona. Neix amb la voluntat de donar suport als col·lectius teatrals que treballen de forma independent i autogestionada i de crear un espai de coexistència i diàleg; no només entre les diferents companyies, sinó entre aquestes i el públic.

Dins d’aquest cicle el Col·lectiu La Santa presentarem el nostre nou projecte (ara mateix en procés d’escriptura). L’estrena serà el 31 d’agost al baixos del Tantarantana i estarem de dimecres a diumenge fins el 25 de setembre.

Les altres 4 companyies amb les que tenim el plaer de compartir espai són: La Casa Real, La Calòrica, La IgnífugaCompanyia Dara.

Haya, lectura escenificada a l’Àtic22

Cartel HayaEl Col·lectiu La Santa té el plaer de participar al cicle de lecturas DNI+D, a l’Àtic22 (Tantarantana), el proper dimecres 18 d’octubre.

Dni+D és un cicle de lectures escenificades organitzades per Teatre dels Argonautes i el Tantarantana. Es tracta de textos d’autors i autores iberoamericans contemporanis, posats en escena per companyies de Barcelona, Bilbao, Madrid i Valencia. A Barcelona, l’Àtic 22 (segona sala del Teatre Tantarantana) acollirà la 3ª mostra de lectures de les companyies catalanes del 21 d’octubre al 9  de desembre.

Des de la nostra companyia hem escollit el text Haya, de l’argentina Maria Laura Santos, per la seva poètica i estètica salvatge i enrarida, resultat de barrejar la tradició rural argentina amb personatges pròxims al realisme màgic.

Luego de la muerte de su padre, Haya decide volver al pueblo de su infancia para recuperar algunas imágenes de su pasado. Se alojará en el Hotel Goitías, conocerá a Santiago su conserje y se aventurará a un universo mágico y difuso construido a cuentagotas: la estancia del paraje La Paloma y el mito de las hermanas caballo. Haya se enfrenta a rompecabezas de pollos, perros y tormentas con los que había convivido desde muy chica y ahora son imágenes confusas. Pero la llegada de Juan, un viejo amigo que le está siguiendo el rastro hasta La Paloma, parece revelar algunos grises de su búsqueda infinita.

Reserves: info@colectiulsanta.org

Presentació Historia de mi Huida

la vilella

Estem molt contents d’avisar-vos que, després de un llarg i intens procés de creació, el 4 de maig presentem a la Vilella el nostre nou espectacle, Historia de mi huida.

La Luisa (Laura Alejandro) és la mare de l’Alba (Arántzazu Ruiz). La Luisa i l’Alba han viscut sempre juntes, les dues, soles. La Luisa fa 6 setmanes que ha marxat de casa sense donar cap explicació. L’Alba s’ha tancat a casa i munta guàrdia al menjador. S’espera. Un vespre la mare torna a picar a la porta.

Si vols saber més, entra a l’apartat del projecte.

En el nostre blog de Tea-tron pots seguir el diari de compte enrere fins l’estrena, tal i com l’està vivint el seu director i dramaturg, l’Adrià Olay.